dimarts, 13 d’octubre del 2020

Fonts al voltants de Lluc

Avui mos hem reunit 10 gaiatos per fer s'excursió de cada dimarts. Mos hem trobat en el pàrquing del refugi de So n'Amer per començar a caminar i anar a veure ses 10 fonts que hi ha pels voltants de Lluc.

ITINERARI:

Refugi de So n'Amer, caseta construida per esperar sa camiona o es correu per els posaders de sa possessió de Son n'Amer, hem atravassat sa carretera on hi ha les columnes de marés que fan de sifons per conduir s'aigua, font de So n'Amer en el Puig Ferrer, font de s'Ermita que té un oubi de fuste per treure s'aigua i un safareig, Ermita de Sant Pau del segle XVII, aquí hem berenat i descansat un poc.

Hem seguit cap el mirador de So n'Amer, coll Pelat, font de s'Oubi en es Bosc Gran que té un abeurador per animals, font Ufana des Bosc Gran, font des Pedregueret, (en Garo mos ha mostrat una foto d'una altre font des Pedregueret) font dels Albellons dins el mateix torrent de Binifaldó.

Hem aturat per dinar a una esplanada que pegava un poc de sol i recuperar forçes per seguir, en Joan mos ha sorpres i ha tret un brownie fet per na Carmen que ha estat mel, hem seguit caminant per sa font des Còssi, font de sa Magnèsi que té una porta de fuste i sempre està tancada en clau, mirador de Menut, font de Menut que està ben restaurada i tambè ben canalitzada, hem atrevassat sa carretera de Pollença per sortir en es camp de fútbol del monestir, font de sa Vall de Josafat que té un molí d'aigua ben restaurat i que servía tant per moldre gra com per fer de serradora, i per acabar sa caminada hem arribat als cotxes a les 16'30 hores.

Hem tengut un día de temps irregular, estones un poc ennigulat i estones un bon sol, ha arribat a fer un poc de brusquina i tot, però sense haver de treure els xubesqueros.

Hem tengut una explicació ben detallada de cada font i de cada lloc que hem visitat. sempre aprenem coses noves,  no serà per falta d'informació

Hem fet la cerveza a la terrassa  del bar des refugi de So n'Amer.

Hem caminat 14 km.

Si voleu voure es recorregut en 3D premi aqui










Font des Cossi





Font de Menut

Molí de la Vall de Josafat







Font des Puig Ferrer











Font de S'Ermita










Font Ufana des Bosc Gran

Font Ufana des Bosc Gran

Font de S'Oubi 




Font dels Albellons


Font des Cossi

Font des Cossi

Font des Cossi

Font des Cossi

Font des Cossi (exterior)



Font de Sa Magnesi





Mirador de Menut


Font de Menut

Font de Menut (exterior)



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada