dimarts, 22 de març del 2022

Pinars de Canet

 Avui 8 companys hem fet una ruta semi-desconeguda pels Gaiatos.  

Hem sortit d'Esporles, i tornat, pel Cami de Son Simonet fins arribar al Coll de Sa Basseta, lloc a on hem berenat i hem gaudit d'un ensurt que ha tingut el nostre tresorer, ja que estava fent aigües menors i li han vingut de front dues estrangeres joves, interrumpint la noble tasca i que ha pogut finalitzar un cop han passat elles (amb un lleuger somriure).

Hem començat a baixar per la llarga Coma den Llobera, entre alzinars, forns de calç i bon camí. Hem hagut de salvar una barrera, passant dos cops per uns forats practicats entre pared i requilla, la qual cosa ha donat una mica d'emoció a una excursió un poc avorrida per mor del bon cami que ens acompanyava tot el temps.

Després de visitar un aljub ben curiós, hem arribat al pou de on treien l'aigua els miners que treballaren a Les Mines de Malagate, que es troben mig esfondrades i disimulades entre la vegetació que les envolta. (veure petita explicació adjunta). A partir d'aquest punt hem començat a pujar per Ses Rotes Velles de Canet, farcides de innombrables camins pels qual es fàcil embullar-se. Un cop finalitzat aquest itinerari hem arribat a la darrera requilla, que també hem salvat per un forat que solen emprar els cercadors de bolets. Aixi hem arribat al cami conegut com a Pinar de Canet.

Es tracta d'un cami de ferradura construit l'any 1854 i que el año 1973, el Plan Nacional de Vías Provinciales, inventarió como camino existente en la provincia a cargo del Ayuntamiento de Esporles, con una longitud de 3,5Km. La totalitat de la ruta circular realitzada avui, com podeu veure al track amb relleu, envolta tot el temps la Moleta de Son Cabaspre.

Excursió fàcil, bona de dur, sense ensurts i que ha acabat al bar habitual i atesos per la simpàtica cambrera habitual.

Hem fet 13'2 kms en 5:22 hores ( 3:36 reals + 1:46 aturats).














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada