dimarts, 8 de març del 2022

Biniatró - Sa Capella Blava

 Avui ens hem aplegat 8 marxaires a l'ermita de Sant Miquel de Campanet i hem partit cap la finca de Gabelli, passant vora les Fonts Ufanes ( que avui ni hi havia aigua ni anaven ufanes). Passat el talaiot de Gabelli ens hem endinsat dins el llit del Torrent de Mina; val a dir que com l'esmentat torrent va encaixonat dins terres de Biniatró, (propietat privada), nosaltres disposavem previament del corresponent permís per part de l'amo de dita possessió.

Sortint ja del torrent i passat un curiós pou amb una pica de pedra, sempre dins un alzinar preciós i ombrivol, ens hem aturat a berenar, abans de iniciar la forta pujada per un ample cami que fa constants ziga-zagues. Es tracta d'un alzinar majestuós i molt net. Hem deixat a la nostra dreta sa roca anomenada Sa Foradada, ja que a una certa altària té un gran forat que sembla una cova però que atravessa el penyal.

Hem seguit pujant fins arribar a Sa Font de Sa Mina, aixi anomenada ja que té una mina bastant fonda i el llum que es veu al final , no es més que un forat de ventilació que té. Aquesta font també s'anomena " dels Xiprers".

Arribats a Alcanelleta ens hem aturat a l'Alzina de Ses Truges, que es veu afectada pel banyarriquer " l’Alzina de ses Trutges, un arbre singular, diuen que es tracta de l’alzina més vella de Mallorca i probablement del Mòn.¨"  Tot seguit hem fet una "pujadeta" per anar a cercar el Pas d'en Bisquerra. Es tracta d'un pas utilitzat pels contrabandistes durant anys. L'amo en Tomeu Bisquerra era un pastor que col.laborava habitualment en aquest afer. El pas corona una alçada de 658 mts. aprox.

A àrtir d'aqui tot ha estat "bufar i fer ampolles", hem dinat al Plà de Sa Bassa i hem partit després cap el Comellar de Sa Font de Sa Pega, acabat anant pel Torrent de Carrós fins a Monnaber Vell. Aqui un bon troç d'asfalt que ens ha acabat de "capolar els peus" fins arribar a Sant Miquel.

Fa uns 8 anys que alguns haviem fet aquest recorregut i avui ho hem trobat bastant, bastant més fotut. Excursió guapa per llocs poc trepitjats, que en Salvá s'ha atrevit a denominar com "un poc durilla", Suposem que això es degut a que a les 19 hores ell té classe de ball.

Atipica: En Rossinyol no ha pogut dur es café. Hem acabat a les 17'30 i no ens hem aturat a cap bar. En Tolo frisava i no ha recaptat els 3 euros de la quota, suposem que ho farà el tresorer, si es que torna algún dimarts.

 Hem fet 16 kms de montanya en 7'27 hores ( 4'03 efectives + 3'25 aturats).



























































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada