dimarts, 2 de maig del 2023

Randa - Serra de Galdent

 Avui mos hem reunit 5 gaiatos per fer s'excursió com cada setmana. Hi ha hagut moltes baixes, entre lesionats i altres compromisos "ineludibles".

A les 9 h mos hem trobat al llogaret de Randa,  abans de començar a caminar ja hem rebut sa primera explicació del sherpa local damunt sa situació actual de Randa i dels seus voltants. Els canvis que hi ha en els propietaris dels restaurants i de l'arribada dels nous inversors al lloc (Capuchino, Fluxà, Cas Beato, alemanys, ...), pareix que se prepara per esser una nova Valldemossa.

Hem començat a caminar cap al camí vell d'Algaida a Llucmajor, passant per les cases de possessió de Son Veny, ca s'Heretat, Can Volta (propietat dels avantpassats de la família den Gomila), Can Carreró, Son Roig i pujada a Galdent o puig de Son Roig, eren les 11 h i aquí hem berenat i ja duiem una bona suada.

Hem seguit caminant per tota la serra de Galdent fins arribar al puig de ses Bruixes, desprès ja hem començat a davallar, mos hem desviat pel camí de sa canaleta, camí de son Reus i a les 13 h. arribavem als cotxes.

A cada lloc que passavem hem rebut la corresponent explicació del sherpa, així hem sabut qui era el cavaller Damià Contestí, propietari de moltes possessions de la contrada de Randa i de les seves aventures.  

Per acabar a les 13'30 h. hem dinat a s'Espiga d'Algaida, un menú ben bo i casolà. Els qui han menjat fideus de conill troben que ha estat extraordinari, i lo millor el gelat d'ametlla. 

Hem caminat 12 km en 4 hores.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada